Hus 1 | Ideas

Hus 1

Hus 1 - Malmös mesta landmärke

Projektbeskrivning

Kontorsfastigheten Hus1 stod klart år 1965. Då var det tidningen Sydsvenskans pampiga huvudkontor. Idag är byggnaden, som förvaltas av Newsec, under stor förvandling och vi på Ideas skapar en modern designdröm i detta klassiska 60-talshus.

Det första man möts av i en byggnad är entrén. Här får besökaren ett första intryck och precis som i möten med människor är det första intrycket väldigt viktigt. Därför har vi valt att skapa en entré som andas nytänkande men som ändå bevarar det vackert gamla. Flera originaldetaljer som pelare och golv finns kvar. Man kan säga att vi tar tillbaka 60-talet i en modern tappning.

En stor matta leder besökaren genom entrén hela vägen fram till de uppfräschade hissarna som är klädda i en fantastisk vinyltapet. Tapeten, mattan och originaldetaljerna linjerar mycket väl med våra övriga, noggrant utvalda materialval – valnöt, sammet, läder och mässing. Exempelvis har vi tagit fram en enorm ljuskrona i glas och mässing som pendlar ner från det vackra mässingstaket.

Entrén innehåller också en härlig restaurangdel där vi har klätt hela baren och väggen bakom baren i valnöt. Det går även bra att slå sig ner i kafédelen och i den lugna loungen. Eller så sätter man sig i vår stora, specialframtagna sittpuff som är ett konstverk i sig.

Fakta

Uppdrag:

Tjänster: